Jälleen otettiin nokka kohti Tamperetta – tällä kertaa OLTOn hallituksen kuuden edustajan voimin. Juna starttasi jo hyvissä ajoin perjantaiaamuna (27.2.) ja perillä lopullisessa määränpäässä Urjalassa oltiin viiden aikaan iltapäivästä. Biohallitusten tapaaminen järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa: paikalla meidän lisäksi olivat sisarkiltojemme tämän ja viime vuoden hallitusten edustajia Tampereelta (Bioner), Turusta (Nucleus) ja Otaniemestä (Inkubio). Yhteensä kasaan saatiin 30 kilta-aktiivia.

Illan aikana järjestettiin monenlaista hauskaa ohjelmaa. Ensimmäisenä ohjelmanumerona oli neljän ”rastin” work shop, jossa suoritettiin hallitusnimikkeiden mukaan jaetuissa ryhmissä. Esimerkiksi puheenjohtajat ja sihteerit olivat samassa ryhmässä, ja isännät ja emännät yhdessä tapahtumatoimijoiden kanssa muodostivat toisen ryhmän. Yhdellä rastilla ryhmäläiset pääsivät keskustelemaan oman hallitusnimikkeensä tehtävistä ja jakamaan hyviä vinkkejä. Itse ainakin sain puheenjohtajana hyviä neuvoja, ja toivon mukaan kaikkien meidän toimijoiden ideat rikastuivat keskustellessa! Toisella rastilla jokaisella killalla oli oma nimikkokartonki, johon muiden kiltojen edustajat saivat kirjoittaa terveisiä. Kartongit on tarkoituksena ripustaa oman kiltahuoneen seinälle, joten myös terveiset OLTOlle voi pian bongata meidän kiltikseltä. Kolmannella rastilla päästiin suunnittelemaan näytelmä, joka esitettiin illan sitseillä, ja neljännellä rastilla kisailtiin porkkanakisalla, joka tuli monelle oltolaiselle tutuksi jo LFT-päiväreissulla pari viikkoa aikaisemmin.

Ohjelma jatkui sitseillä, joissa oli teemana OPM-ORM (=oma pullo mukaan, oma ruoka mukaan). Itse pääsin myös pitämään puheen yhdessä muiden hallitusten puheenjohtajien kanssa. Lisäksi Inkubion edustajat pitivät puheen Bioihmisyydestä. Sitsien jälkeen saunottiin porukalla ja pelattiin beer pongia. Myös oululaisten junassa kehittelemä ”tissinipsu”-peli pääsi suosioon illan aikana. Peliohjeet ja –neuvoja voi halutessaan kysellä esimerkiksi OLTOn sihteeriltä ja emännältä.

Tapaamisesta jäi päällimmäisenä mieleen hyvän meiningin lisäksi ainakin allekirjoittaneelle soimaan päähän Antti Tuiskun Peto on irti 😀 Hauskaa oli ja iso kiitos siitä kuuluu Bionerille käytännönasioiden järjestämisestä ja lisäksi reissun suunnitteluporukalle! Oli mahtava päästä jälleen näkemään ja tutustumaan myös uusiin ihmisiin. Seuraavia tapaamisia odotellessa 🙂

– Anna, OLTOn pj