Kuvittele tilanne: olet Teekkaritalolla. Bilemeininki on parhaimmillaan. Yhtäkkiä kello lyö kaksitoista. Valot sammuvat. Alkaa Teekkarihymni. Hymnin jälkeen alkaa epämääräinen mölinä: kaikki teekkarikillat laulavat omaa kiltahymniään. Hetkonen, mitäs minä nyt tekisin? Tyydyt seuraamaan muiden huutokisaa ja tuijottelemaan suu ymmällään bilekansaa.

Tuttu tilanne?

Allekirjoittanut vastaa: Kyllä, erittäin tuttu tilanne. Joskus jonkun säälittävän OLTO-huudon olen saattanut myös rääkäistä muun hälinän päälle.

Mutta tämän ei tarvitse enää olla näin! OLTOn hallitus on nimittäin päättänyt rykäistä käyntiin OLTOn kiltahymnin suunnittelukisan. Tarkoituksena on suunnitella OLTOa kuvaava (ja ylistävä) sanoitus jonkun tutun biisin melodiaan. Laulun pituutta ei olla määritelty, mutta yleensä kiltahymnit ovat laulettuna noin parin minuutin mittaisia.

Valmiit sanoitukset voi lähettää osoitteeseen puheenjohtaja@olto-kilta.fi. Kilpailuaikaa on huhtikuun loppuun asti. Voittajan valinta suoritetaan seuraavalla tavalla: killan hallitus valitsee mielestään kolme parasta sanoitusta loppuäänestykseen, jossa jokaisella kiltalaisella on äänioikeus. Tasatilanteen sattuessa suoritetaan uusi äänestys yhtä paljon ääniä saaneiden sanoitusten kesken. Lisätietoja äänestyksen järjestämisestä kilpailuajan päätyttyä. Voittaja julistetaan myöhemmin ilmoitetussa tapahtumassa. Palkinnoksi voittaja saa kunnian ja maineen lisäksi nimensä ikuistettuna OLTOn kiltahymnin sanoittajana ja Laulukalun (Teekkareiden laulukirja).
Jos herää kysymyksiä, niitä voi esittää allekirjoittaneelle (puheenjohtaja@olto-kilta.fi). Joten ei muuta kuin mietintämyssyt päähän ja riimejä rustaamaan!

MITÄ: Suunnittele OLTOlle kiltahymni
DEADLINE: 30.4.2015
MINNE: Lähetä valmis sanoitus osoitteeseen puheenjohtaja@olto-kilta.fi
MIKSI: Annetaan killallemme sen ansaitsema ylistyslaulu ja uusi yhteinen perinne vahvistamaan kiltalaistemme yhteisöllisyyttä
PALKINTO: Kunnia ja maine, nimi ikuistettuna kiltahymnin sanoittajana, Laulukalu

Suunnitteluintoa toivotellen,
Anna Maijala
OLTOn puheenjohtaja